Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μαντινάδες

Την Κρήτη την αγάπησα 'πο τότε που την είδα
γι' αυτό την έχω στη καρδιά σα δεύτερη πατρίδα!

Στην Κρήτη με αγαπήσανε σαν να' μουνα παιδί τους,
με βάλανε στο σπίτι τους, μου δώσαν την ψυχή του!

Ότι και να 'χει ο Κρητικός  με λόγια δεν το λέει,
με μαντινάδες χαίρεται, με μαντινάδες κλαίει!

Φίλος θα πει να μη ζητά μα όταν του δίνεις ένα
αυτός να λέει ευχαριστώ με μάτια δακρυσμένα.
 
Θ ΄ρθει μια μέρα φίλε μου σε τούτον το πλανήτη,
που θα γενεί ένα νησί η Κύπρος με τη Κρήτη!

Από την Κύπρο ξεκινώ στη Κρήτη για να πάω
θέλω να 'δω τούς φίλους μου που τόσο αγαπάω!

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αναζήτηση εικόνων από την Google!

Μία νέα υπηρεσία εγκαινίασε η Google η οποία κάνει αναζήτηση με την εισαγωγή μίας φωτογραφίας

Η Google εγκαινίασε την νέα της υπηρεσία με την οποία ο χρήστης μπορεί να ψάχνει αυτό που θέλει απλά βάζοντας στο πεδίο αναζήτησης μία φωτογραφία.

Έτσι μπορεί να μάθει εύκολα και γρήγορα την προέλευση των αρχείων εικόνας (jpg, png κλπ) και να εντοπίσει έτσι το site στο οποίο έχει ανέβει η φωτογραφία που τον ενδιαφέρει αλλά και να μάθει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή.

Η νέα υπηρεσία είναι σίγουρα πολύ χρήσιμη αφού πλέον ο κάθε χρήστης μπορεί να μα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε μια φωτογραφία στο σκληρό σας, αλλά δε θυμάστε από πού την έχετε κατεβάσει.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Google για την νέα της υπηρεσία, δεν είναι και τόσο καινούρια όμως αφού η υπηρεσία TinEye κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά εδώ και πολύ καιρό.

Τέλος το νέο χαρακτηριστικό έχει ενσωματωθεί στην κεντρική υπηρεσία Google Images σε όλους τους χρήστες.

NewsIt.gr 16/06/2011

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σπάνια εκκόλαψη γυπαετού στην ορεινή Κρήτη (Γεννητούρια στα Αστερούσια)


Ο μικρός γυπαετός έγινε διάσημος εκ γενετής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Ηράκλειο
Γέννηση γυπαετού καταγράφηκε για πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια στα Αστερούσια Όρη, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Μαρκαρισμένος πλέον από τους ερευνητές, ο νεοσσός αναμένεται να ανοίξει τα φτερά γύρω στα τέλη του μήνα.

Αν και δεν κατατάσσεται στα απειλούμενα είδη, λόγω της μεγάλης γεωγραφικής του εξάπλωσης σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, ο γυπαετός Gypaetus Barbatus είναι εξαιρετικά σπάνιο πτηνό.

Στην Ελλάδα απαντάται πλέον μόνο στην ορεινή Κρήτη, όπου πιστεύεται ότι επιζούν ελάχιστα αναπαραγωγικά ζευγάρια, τα οποία γεννούν μόνο ένα ή δύο αβγά κάθε χειμώνα.

Μάλιστα η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2007 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ελλιπή προστασία του είδους. Η κατάσταση όμως δεν είχε βελτιωθεί μέχρι το 2010, οπότε η Ευρωπαϊκή Επιστολή απείλησε με νέα προσφυγή.

Το γιγάντιο πτηνό, με άνοιγμα φτερών έως και 2,8 μέτρα, απειλείται κυρίως από τους ασυνείδητους κυνηγούς αλλά και από έλλειψη τροφής -τα εκτεθειμένα πτώματα ζώων σπανίζουν πλέον σε όλη την Ελλάδα.

Στην Κρήτη, ο γυπαετός ονομάζεται και κοκκαλάς λόγω της αγάπης του για τα κόκκαλα, τα οποία αφήνει να πέσουν από μεγάλο ύψος για να τα σπάσει και να πάρει το μεδούλι.

Στα Αστερούσια Όρη, ο νεοσσός μαρκαρκίστηκε από ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με τη βοήθεια της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Φοίνιξ.


Αναδημοσίευση: news.in.gr (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ), 14/06/2011

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

γιατί δεν διδασκόμαστε από αυτή;

10 Δεκεμβρίου 1893: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Η φράση Δυστυχώς επτωχεύσαμεν αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποιήσε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας. Έκτοτε, η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει αποτυχία, τόσο για οικονομικά θέματα όσο και για γενικότερους λόγους. (Βικιπαίδεια)

Το κτίριο (παλιά βούλή) όπου λειτουργούσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο 1875-1932
Παλαιά Ανάκτορα: σημερινό κτήριο της Βουλής
Όπως οδηγούμαστε, μάλλον θα ακούσουμε την ίδια φράση και στο σημερινό κτήριο της Βουλής. Αυτό που απομένει είναι το πότε! 

Παρόλη την απαισιοδοξία, ελπίζουμε αυτό να μη συμβεί ποτέ, όχι όμως... γιατί δε θα έχει κάποιος τα κότσια να το πει!

Φωτογραφίες: Δασκαλάκης

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Φόνος για ένα «like» στο Facebook!

Το πάθος ενός Αλβανού με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τον οδήγησε πρώτα στη δολοφονία και εν συνεχεία στα χέρια της... ΕΛ.ΑΣ.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ στο Facebook! Φόνος για ένα «like», παγίδα θανάτου πάνω στον «τοίχο» του Facebook και εξιχνίαση της δολοφονίας μέσα από έναν κύκλο ψεύτικων προφίλ από συγγενείς του θύματος. Το μοιραίο διαδικτυακό παιχνίδι της αλήθειας και του ψέματος που οδήγησε σε μια δολοφονική επίθεση και αμέσως μετά- με τον ίδιο ακριβώς τρόπο- στη διαλεύκανσή της. «Το Βήμα» παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά της δολοφονίας του Απόστολου Κ. που διαπράχθηκε πριν από έναν χρόνο στην παραλιακή λεωφόρο και εξιχνιάστηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες. Ενα έγκλημα, μια έρευνα και η «κάθαρση», όλα αποτυπωμένα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της 8ης Μαΐου 2010, στο 40ό χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου, σε πάρκινγκ νυχτερινού κέντρου στο ύψος του Κορωπίου. Το θύμα είχε πυροβοληθεί μέσα στο αυτοκίνητό του με τρεις σφαίρες. Ο 30χρονος εργαζόταν σε εταιρεία καλλυντικών και τροφίμων, ενώ παλαιότερα δούλευε στο γραφείο μιας δικηγόρου. Τα πρώτα 24ωρα μετά τη δολοφονία οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής δεν είχαν κανένα στοιχείο για το κίνητρο και τους δράστες του μυστηριώδους εγκλήματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ (Το Βήμα - ηλεκτρονική έκδοση, 05/06/2011)

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Θέλει να παίξει Κύπρο ο ΟΦΗ!

Αίτημα στην ΚΟΠ έκανε ο Σύλλογος Μετόχων του ΟΦΗ προκειμένου να ενημερωθεί για προθυμία της Ομοσπονδίας μας να φιλοξενήσει την κρητική ομάδα στο πρωτάθλημα μας!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΟΦΗ είναι ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Μαχλάς. Το παραπάνω σενάριο, που αποκαλύπτει το cretalive.gr, μπορεί να λεγόταν αρκετά τις τελευταίες ημέρες στις συναντήσεις των φιλάθλων του ΟΦΗ ως μια απέλπιδα προσπάθεια πίεσης στην ελληνική πολιτεία να σκύψει πάνω στο πρόβλημα του ΟΦΗ, αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι ο Σύλλογος Μετόχων, θα προχωρούσε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας επίσημη ενημέρωση από την ΚΟΠ περί του ζητήματος.

Στον ΟΦΗ πρέπει να είναι έτοιμοι να ενημερώσουν τους μετόχους της ομάδας για όλα τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας για το μέλλον της ομάδας. Κι εφόσον, όπως διαφαίνεται, οι ελληνικές αρχές οδηγούν τον ΟΦΗ σε καταστροφή, οφείλουν να διερευνήσουν ακόμα και αυτό το ακραίο αυτό σενάριο.

Η κίνηση αυτή χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης προς του προς την ΕΠΟ, για να επανεξετάσει το θέμα της αδειοδότησης της ομάδας.

Αναδημοσίευση: 24sports 02/06/2011
Το δημοσίευμα του cretalive.gr
Επιβεβαίωση από την Κ.Ο.Π.
*****************************************************
Μου θύμισε την πιο κάτω μαντινάδα που μου είπαν κάποιοι φίλοι Κρητικοί:

"Θα 'ρθει μια μέρα φίλοι μου σε τούτον τον πλανήτη,
που θα γενεί ένα νησί η Κύπρος με την Κρήτη!"

...στις χαρές σας κοπέλια!!
*****************************************************

«Πιθανώς καρκινογόνα» τα κινητά τηλέφωνα, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Λιόν, Γαλλία

Την πιθανότητα η χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών να αυξάνει τον κίνδυνο καρκινογένεσης αναγνωρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα εργασίας της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα στον Καρκίνο (IARC) που ανήκει στον ΠΟΥ, μετά από ανάλυση δημοσιευμένων ερευνών επισημαίνει ότι:
  • Τα στοιχεία είναι περιορισμένα για τη σύνδεση των κινητών με το γλοίωμα (κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο) και το ακουστικό νεύρωμα (καλοήθη όγκο στο ακουστικό νεύρο),
  • Τα στοιχεία είναι ανεπαρκή για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με άλλους τύπους καρκίνου.
Η ομάδα εργασίας του ΠΟΥ δεν ποσοτικοποίησε τους κινδύνους. Ωστόσο, αναφέρει ότι σε μία έρευνα που έφτανε ως το 2004, ο κίνδυνος για γλοίωμα αυξήθηκε κατά 40% στην κατηγορία υψηλότερου κινδύνου, δηλαδή όσους χρησιμοποιούσαν κινητά για 30 λεπτά την ημέρα για 10 χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι οι μέχρι σήμερα έρευνες για το θέμα δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα: ορισμένες κυτταρολογικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί βλάβες στα κύτταρα και στο γενετικό υλικό τους. Αντίθετα, οι περισσότερες επιδημιολογικές μελέτες -από τις οποίες η μεγαλύτερη εξέτασε το σύνολο των χρηστών στη Δανία- δεν διαπιστώνουν αύξηση του κινδύνου καρκινογένεσης.

Προηγούμενη έρευνα για λογαριασμό του ΟΗΕ, η οποία παρακολούθησε για μια δεκαετία 13.000 χρήστες, κατέληξε χωρίς οριστικό συμπέρασμα.
«Με δεδομένες τις πιθανές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία», επισημαίνει ακόμη η IARC, «είναι σημαντικό να γίνουν πρόσθετες έρευνες» για τις επιπτώσεις έντονης χρήσης των κινητών.

Μέχρι τότε, συστήνει τη χρήση hands-free ή τα SMS.

Τα πορίσματα θα δημοσιευτούν την 1η Ιουλίου στο Lancet.

 Αναδημοσίευση από: news.in.gr 31/05/2011