Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Χρήσιμες συμβουλές για να προστατέψετε το password σας

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν και πρέπει να θωρακίσουν τον κωδικό (password) του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους, ώστε να αποφύγουν τις ηλεκτρονικές κακοτοπιές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το οποίο παρέχει σχετικές συμβουλές στους Έλληνες χρήστες.


Το Κέντρο επισημαίνει ότι "το τέλειο password, δηλαδή ο μυστικός κωδικός που θα παρέχει απόλυτη ασφάλεια από όσους επιδιώκουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας στοιχεία από τον υπολογιστή μας, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα". Ακόμα προειδοποιεί, ότι ο μυστικός κωδικός που συνήθως χρησιμοποιούν οι χρήστες για την πρόσβασή τους σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο πιστεύουν.

Το πιο συχνό λάθος είναι η επιλογή συνηθισμένων λέξεων ή φράσεων, τις οποίες θυμάται κανείς μεν εύκολα, αλλά είναι εξίσου εύκολο να τις μαντέψει και ένας επίδοξος χάκερ. Έτσι, το password καλό είναι να μην αποτελείται από μία μόνο λέξη. Το password πρέπει να είναι μη προσωπικό, δηλαδή π.χ. πρέπει να αποφεύγεται η ημερομηνία των γενεθλίων, που πιθανώς ο χρήστης να έχει δημοσιεύσει σε έναν ιστοχώρο όπως το Facebook. Ομοίως, πρέπει να αποφεύγεται οτιδήποτε θα μπορούσε να μαντέψει κάποιος, όπως π.χ. το τηλέφωνό μας, το όνομα του κατοικίδιου μας, κάποιου κοντινού συγγενή μας κλπ.

Επίσης, ο κωδικός δεν πρέπει να είναι προβλέψιμος. Κατά το Κέντρο, οι χρήστες πρέπει να μη χρησιμοποιούν τυπικούς συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών, όπως "123456", "12345678", "111111", "qwerty", "abcdefg", "abc123", passwords που, σύμφωνα με την εταιρεία Imperva σε έρευνα 32 εκατομμυρίων κωδικών που υποκλάπηκαν από την ιστοσελίδα RockYou, κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις χρήσης.

Υπάρχουν τρεις απλές συμβουλές που οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν για να ενισχύσουν την ασφάλεια του password τους:

- Πρώτον, ο κωδικός θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες.

- Δεύτερον, θα πρέπει να είναι αναμεμειγμένος με πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και κάποιους ειδικούς χαρακτήρες (όπως (!@#$%^&*,;").

- Τρίτον, να χρησιμοποιείται φαντασία στην επιλογή των λέξεων, ώστε το password να μην είναι μια συνηθισμένη λέξη που μπορεί να υπάρχει στο λεξικό. Μπορούμε π.χ. να επιλέξουμε μια φράση και να μην την χρησιμοποιήσουμε αυτούσια, αλλά να πάρουμε τα πρώτα γράμματα από την κάθε λέξη της φράσης και να δημιουργήσουμε μια νέα λέξη, την οποία θα τη θυμόμαστε εύκολα και θα είναι δύσκολο να τη μαντέψει κάποιος άλλος. Αν μάλιστα, επιπροσθέτως, βάλουμε στη μέση και στο τέλος ειδικούς χαρακτήρες, δημιουργούμε έναν ισχυρό κωδικό.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, όπως επισημαίνει το Κέντρο, όσο καλός κι αν είναι ο κωδικός, οι χρήστες δεν πρέπει να εφησυχάζουν για την ασφάλεια της ηλεκτρονικής τους επικοινωνίας, γιατί τις περισσότερες φορές δεν τίθεται μόνο θέμα υποκλοπής των στοιχείων τους, αλλά οι επιτήδειοι προσπαθούν μέσα από το λεγόμενο "phishing" να παρασύρουν τους εύπιστους, ώστε να δώσουν μόνοι τους τον κωδικό τους.

Όποιος θέλει να ελέγξει την ασφάλεια του password του, υπάρχουν διάφορα sites που μπορεί να επισκεφθεί. Για παράδειγμα, ιδιαίτερα δημοφιλής σε εκπαιδευτικούς και παιδιά είναι ο ιστοχώρος http://howsecureismypassword.net/.

Πηγή: NewsIt

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πώς ψάχνει η Google το Διαδίκτυο σε μισό δευτερόλεπτο;

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης

http://www.newsbeast.gr/files/temp/F3B51994402FD2B353870CB259F30D6F.jpg

Ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου περνούν από την ώρα που ένας χρήστης θα πατήσει τη λέξη που ψάχνει στο Google μέχρι να βγουν οι απαντήσεις στην οθόνη του. Μισό δευτερόλεπτο είναι αρκετό στον ιντερνετικό κολοσσό για να επεξεργαστεί όλο τον ιστό και να προβάλλει τις ιστοσελίδες που είναι σχετικές με την αναζήτηση του κάθε χρήστη.

Για να καταλάβουμε αυτή την πολύπλοκη διαδικασία η Google έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Matt Cutts εξηγεί πώς δουλεύει η αναζήτηση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι για να φτιάξει κανείς μία κορυφαία μηχανή αναζήτησης χρειάζεται να ελέγξει όλο το Διαδίκτυο διεξοδικά, να ταξινομήσει τα δεδομένα και τέλος να εμφανίσει τα πιο σχετικά.

Παρόλο που η Google κάνει αυτό το πράγμα σε καθημερινή βάση, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ο ίδιος δηλώνει «Συνηθίζαμε να ανιχνεύουμε τον ιστό για 30 μέρες και μετά να ανεβάζουμε τα δεδομένα για μία εβδομάδα».

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι εγκατέλειψαν αυτή τη μέθοδο αφού πολλές πληροφορίες θεωρούνταν παλιές όταν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Το 2003 η μηχανή αναζήτησης ξεκίνησε την ανίχνευση σε καθημερινή βάση.


Πηγή: Newsbeast

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Στην δημοσιότητα εγκλήματα των Βρετανών στην Κύπρο

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τα εγκλήματα που τελέστηκαν κατά του κυπριακού λαού την εποχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, αναμένεται να έλθουν στη δημοσιότητα λόγω του αποχαρακτηρισμού απόρρητων εγγράφων, μετά από δικαστική διαδικασία στο Λονδίνο.

Συνολικά, αποχαρακτηρίστηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα 8.800 έγγραφα από 37 πρώην αποικίες και αναμένονται πλέον αποκαλύψεις για τα βρετανικά εγκλήματα σε βάρος Κύπριων που συμμετείχαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Τα έγγραφα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιέχουν λεπτομέρειες για τις φρικιαστικές ενέργειες – βασανιστήρια των Βρετανών, απαγχονισμούς των αγωνιστών ακόμα και κάψιμο των αντιστασιακών της ΕΟΚΑ μέσα στην στα κρησφύγετα τους στην Κύπρο.

Η ύπαρξη των εγγράφων αυτών δημοσιοποιήθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο όταν τέσσερις Κενυάτες προσέφυγαν στο Ανώτερο δικαστήριο του Λονδίνου, αξιώνοντας αποζημιώσεις για ισχυριζόμενα βασανιστήρια που υπέστησαν στη διάρκεια της εξέγερσης των Μάου Μάου στη χώρα τους.

Τα πρώτα από αυτά δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη και για την Κύπρο αφορούν την περίοδο 1909-39. Στην επόμενη σειρά, όπως δήλωσε ο κ. Μπάτζερ θα δημοσιοποιηθούν έγγραφα για την περίοδο της αποικιοκρατίας στην Κύπρο με αποκαλύψεις για βασανιστήρια, την εκπαίδευση μελών των δυνάμεων ασφαλείας και τη μεταφορά αγωνιστών της ΕΟΚΑ σε φυλακές της Βρετανίας.

Πρώην μέλη της ΕΟΚΑ, προσθέτει η ΄Γκάρντιαν΄, οι οποίοι συνελήφθηκαν από τους Βρετανούς αναμένουν με ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών.

Πηγή: Zougla.gr

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Google: "Μπορεί να χρησιμοποιήσαμε λίγο κώδικα που δε μας ανήκει για να φτιάξουμε το Android"

Η Oracle, ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας Java μετά την εξαγορά της Sun, βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε κόντρα με τη Google, την οποία κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι τελευταίες εξελίξεις από το δικαστικό μέτωπο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Joshua Bloch είναι βαθύς γνώστης της Java και μεταξύ αυτών που τη δημιούργησαν. Το 2004, ο Bloch έφυγε από τη Sun και πήγε στη Google. Όπως ήταν λογικό, όταν ήρθε ο καιρός να δημιουργηθεί το Android, ο Bloch έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με την Oracle, όμως, ο Bloch χρησιμοποίησε στο Android κώδικα ο οποίος προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, παρά το γεγονός ότι τον έχει γράψει ο ίδιος.

Ο επίμαχος κώδικας αφορά εννέα γραμμές όλες κι όλες, τις οποίες έγραψε ο Bloch το 1997, όταν δηλαδή βρισκόταν στη Sun. Οι ίδιες γραμμές υπάρχουν και στο Android, κάτι που έχει εξοργίσει την Oracle, η οποία κάνει λόγο για απροκάλυπτη αντιγραφή.

Ο Bloch ρωτήθηκε αν έχει πράγματι αντιγράψει κώδικα που δεν του ανήκει και η απάντησή του ήταν η εξής: "Δε θυμάμαι. Πάντως, έτσι όπως είναι ο κώδικας μπορεί και να το έκανα. Αν αντέγραψα κώδικα, ήταν λάθος και ζητώ συγνώμη". Βέβαια, ο Bloch και η Google θα πρέπει να ξέρουν ότι δύσκολα θα αρκεστεί η Oracle σε μια απλή συγνώμη.

Να σημειωθεί ότι ο "κώδικας του σκανδάλου" έχει αφαιρεθεί από το Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μέσα στο 2013 οι μνήμες DDR4

Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Micron ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει δείγματα των μνημών RAM επόμενης γενιάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι μνήμες DDR4 θα φτάσουν στη λιανική αγορά των υπολογιστών μέσα στην επόμενη χρονιά.

Οι μνήμες DDR4 θα καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις DDR3 που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή, με το βολτάζ να ξεκινά από τα 1,2V. Επιπλέον, θα προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες από τις DDR3, με την αφετηρία της συχνότητας λειτουργίας να έχει οριστεί στα 2133MHz. Οι προδιαγραφές του προτύπου DDR4 δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη. Αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή, βέβαια, κάποια ένδειξη για τις εμπορικές υλοποιήσεις ή τις τιμές των μνημών DDR4. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυκλοφορία τους δε θα σημάνει αυτόματα την απόσυρση των DDR3. Κάθε νέα τεχνολογία κυκλοφορεί παράλληλα με την προηγούμενη για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι ανάγκες όσων αναζητούν ένα φθηνό προϊόν.
Πηγή: e-PC Mag Gr

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο πατέρας που τα κατάφερε…

Τέσσερα παιδιά μεγαλώνει μόνος του ο Κωστάκης Κρασάς από το Παραλίμνι, μετά τον θάνατο της συζύγου του στη γέννα του μικρότερου γιου τους - «Το πιο δύσκολο είναι η νύχτα… να είσαι μόνος στο δωμάτιο, να απλώνεις το χέρι και το χέρι σου να πηγαίνει στο κενό… Όμως είχα μόνο δύο επιλογές - ή να πέσω ή να σηκωθώ στα πόδια μου για τα παιδιά μου»
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου από το 1910 μέχρι σήμερα. Εμπνεύστρια της Ημέρας ήταν η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ


«Κανένας δεν μπορεί να ξέρει πόσες ψυχικές δυνάμεις έχει μέσα του, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τις χρειαστεί πραγματικά σε μια δύσκολη ώρα»… Ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε ο Κωστάκης Κρασάς, 49 χρονών, από το Παραλίμνι, ιδιοκτήτης νηπιαγωγείου, σε αυτήν τη συνέντευξη με αφορμή τη σημερινή (17η Ιουνίου 2012) Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα - μιλούσε βέβαια έχοντας προσωπική εμπειρία αυτής της «δύσκολης ώρας», που γι’ αυτόν ήταν ο θάνατος της συζύγου του Χρυστάλλας το 2001 στη γέννα του τέταρτου παιδιού τους και η μεγάλη αποστολή που ανέλαβε, να μεγαλώσει μόνος του τον νεογέννητο Χρίστο, μαζί με την 4χρονη τότε Φίλια, τον 5χρονο Στυλιανό και τον 11χρονο Αδάμο. (Σήμερα ο Αδάμος είναι 22 χρονών - τριτοετής φοιτητής Οικονομικών, ο Στυλιανός 16 χρονών - τέλειωσε την Α΄ Λυκείου, η Φίλια 15 χρονών - τέλειωσε τη Γ΄ Γυμνασίου και ο Χρίστος 11 χρονών - τέλειωσε την Ε΄ δημοτικού).

Όλα ανατράπηκαν σε μια νύχτα
 
Τότε στα 38 του χρόνια, ήταν, όπως μας είπε, ένας άντρας με μια φυσιολογική ζωή, μια ευτυχισμένη οικογένεια, έναν υγιή γάμο, μια σταθερή εργασία στο νηπιαγωγείο που διηύθυνε μαζί με τη γυναίκα του, με εμπλοκή του στα κοινά ως μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, στην οποία είχε παίξει ως ποδοσφαιριστής από τα 16 του χρόνια και ξαφνικά, όπως το διατύπωσε, «μέσα σε μια νύχτα ανατράπηκαν όλα, χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου». 

Ο απρόβλεπτος θάνατος της γυναίκας του σε μια στιγμή χαράς, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ασθένειά της, τον έπιασε απροετοίμαστο. «Η απώλειά της ήταν για μένα και για όλους μας, ακόμα πιο επώδυνη, αλλά μου έδωσαν δύναμη τα μωρά μου. Είχα βέβαια και βοήθεια τόσο από την οικογένειά μου, όσο και από αυτήν της Χρυστάλλας, ιδιαίτερα από τα αδέλφια της. 

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο νόμος του Μoore παύει να ισχύει στα ερχόμενα 10 χρόνια

Ο νόμος του Moore βρίσκεται σε ισχύ από το 1965, από τότε δηλαδή που τον περιέγραψε ο συνιδρυτής της Intel, Gordon E. Moore. Ο θεωρητικός φυσικός Michio Kaku έρχεται σήμερα να αναλύσει γιατί θα καταρριφθεί την ερχόμενη δεκαετία.

Μέχρι σήμερα, παραδόξως για κάποιους, ο νόμος του Moore συνεχίζει να επαληθεύεται, αφού ο αριθμός των τρανσίστορ που βρίσκονται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα διπλασιάζεται κάθε 2 χρόνια.
Επίσης, σε γενικές γραμμές, η ισχύς των ολοκληρωμένων διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες.
Ο θεωρητικός φυσικός Michio Kaku υποστηρίζει ότι ο περίφημος νόμος του Moore σύντομα θα πάψει να επαληθεύεται, διότι το πυρίτιο φθάνει στα όριά του και χρειάζεται να βρεθεί υλικό που θα το αντικαταστήσει. Η κατασκευή ολοκληρωμένων στα 5 νανόμετρα είναι το απόλυτο όριο του πυριτίου και δε μπορεί να φτάσει πιο κάτω.

Οι κατασκευαστές ολοκληρωμένων, αναζητούν λύσεις για την επόμενη μέρα και σε ερευνητικό επίπεδο υπάρχουν αρκετές ιδέες και προσπάθειες υλοποίησης, όπως τα τρισδιάστατα τρανσίστορ και τα τσιπ επαυξημένης πραγματικότητας.

Πηγή: e-PC Mag GR

Tο ενδιαφέρον βίντεο του Michio Kaku (από το bigthink.com)

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τι γίνεται όταν πατάμε Send στο Gmail;


Η Google αποτύπωσε με απλό τρόπο σε εικόνα και ήχο τα όσα συμβαίνουν όταν ένας χρήστης του Gmail πατάει το κουμπί Send για να στείλει ένα email. Σε πρώτο επίπεδο, στόχος είναι να καταλάβουν τη διαδικασία οι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Παράλληλα, όμως, η πρωτοβουλία αυτή είναι ένας τρόπος για να διαφημίσει η Google τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, με αναφορές όπως "τα data center μας καταναλώνουν 50% λιγότερη ενέργεια απ' ό,τι ένα τυπικό data center". Επίσης, η εταιρεία δε χάνει την ευκαιρία να υπογραμμίσει το γεγονός ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το video που έδωσε στη δημοσιτότητα η Google είναι το εξής:


Μπορείτε να δείτε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.google.com/green/storyofsend/desktop/

Πηγή: e-PC Mag Gr

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το σεμινάριο του Γιοβάνοβιτς στους Κύπριους προπονητές


Oι Κύπριοι προπονητές δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Περίμεναν καρτερικά να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ο ΑΠΟΕΛ και αμέσως μετά έστησαν, προχθές, ένα «προετοιμασία – ανάλυση αγώνα Champions League» σεμινάριο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διότι θεωρούσαν αδιανόητο να αφήσουν μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να «κλέψουν» γνώση και εμπειρία να πάει χαμένη. Είχαν ανάμεσά τους έναν προπονητή που οδήγησε έναν κυπριακό σύλλογο στον ορισμό της υπέρβασης στο Champions League. Του έβαλαν λοιπόν την «πώς το έκανες;» ερώτηση και κάθισαν, σε μια πλημμυρισμένη από νεαρούς και μεγαλύτερης ηλικίας προπονητές αίθουσα, να τον ακούν επί περίπου τρεις ώρες να τους παρουσιάζει όλη του τη δουλειά του τελευταίου έτους.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε προετοιμαστεί, είχε δουλέψει πάνω σε αυτή την παρουσίαση, διότι είναι της ράτσας των προπονητών με αυτοπεποίθηση, δηλαδή από εκείνους που δεν φοβούνται να μοιραστούν μυστικά της δουλειάς με τους συναδέλφους τους. Τους ανέλυσε ένα προς ένα τα παιχνίδια, τους εξήγησε με λεπτομέρειες και παραδείγματα πώς τα προετοίμασε, μοιράστηκε μαζί τους τις οδηγίες που έδινε στους ποδοσφαιριστές, τα περιστατικά που σημάδεψαν την πορεία τους μέχρι τους «8» του Champions League, όλα όσα κατάλαβε στη διάρκεια αυτής της πορείας. Ηταν ένα καθαρό, πλήρες μάθημα ποδοσφαίρου από τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ και τους συνεργάτες του, ένα πολύ ακριβό βοήθημα που χάρισε στους συναδέλφους του.

Πόσοι σημαντικοί προπονητές έχουν περάσει στη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας από την Ελλάδα; Πόσοι πέτυχαν τεράστια ή σπουδαία ή απλώς καλά πράγματα; Πόσοι ξένοι με μεγάλες παραστάσεις και δεκαετίες υψηλής προπονητικής στην πλάτη προσγειώθηκαν εδώ; Πόσα θα μπορούσαν να μάθουν οι Ελληνες προπονητές από τον Οτο Ρεχάγκελ, τον Φερνάντο Σάντος, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, τον Λάζλο Μπόλονι, τον Σέρα Φερέρ, και κάποιους ακόμη που πιθανόν να ξεχνάω;

Πόσα σεμινάρια διοργανώθηκαν για τους Ελληνες προπονητές, για να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία επιμόρφωσης; Κανένα μεγάλο. Πιθανόν να έγιναν μια χούφτα μικρά σεμινάρια ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα οποία παρακολούθησαν ελάχιστοι, είτε επειδή δεν τα πήραν χαμπάρι είτε επειδή τα είδαν για «αρπαχτές».

Περίπου δύο δεκαετίες πίσω, θυμάμαι σαν καθημερινό φαινόμενο την παρουσία Κύπριων προπονητών στις ελληνικές προπονήσεις, για να «κλέψουν» μεθόδους και τεχνογνωσία, σε μια εποχή που ο Ελληνας προπονητής δεν είχε κανένα κίνητρο επιμόρφωσης για ένα ταξίδι με προορισμό την Κύπρο. Σήμερα θα 'πρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Προορισμός επιμόρφωσης είναι η Κύπρος, όχι η Ελλάδα. Και αύριο, το θεωρώ δεδομένο, το κυπριακό ποδόσφαιρο θα έχει προσπεράσει το ελληνικό

Πηγή: sday.gr

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Γιατί δεν γίναμε «σωστοί άνθρωποι»…

Δεν γίναμε «σωστοί άνθρωποι» διότι μεγαλώσαμε βλέποντας:

  • Τον Σκρουτζ Μακ Ντακ να συσσωρεύει πλούτο, εκμεταλλευόμενος ακόμα και τους συγγενείς του.
  • Τον Ντόναλντ Ντακ με τα ανίψια του να είναι μια ζωή άνεργοι και όμως να επιβιώνουν.
  • Τον Μίκι Μάους να υπόσχεται γάμο στη Μίνι, αλλά να μην την παντρεύεται ποτέ.
  • Τον Πινόκιο να λέει συνεχώς ψέματα.
  • Τον Αλαντίν να είναι κλέφτης και να κάνει παρέα με τον Αλή Μπαμπά και άλλους 40 κλέφτες.
  • Τον Μπαγκς Μπάνυ να είναι ο πιο αλήτης της παρέας και να κλέβει συνεχώς το καρότο το επιούσιο.
  • Τον Ντάφυ Ντακ, να κοροϊδεύει όλοv τον κόσμο.
  • Τον Ταρζάν να τριγυρνάει γυμνός από δω κι από ‘κει.
  • Τη Σταχτοπούτα να γυρνάει σπίτι της μεσάνυχτα. Και ξυπόλυτη.
  • Τη Χιονάτη να μένει σε ένα σπίτι με επτά άντρες!!!
  • Τον Μπάτμαν να οδηγεί με 300 χλμ την ώρα, παραβιάζοντας όλους τους κώδικες.
  • Τον Ποπάυ να έχει τατουάζ και να καπνίζει συνεχώς πίπα.
  • Τον Σούπερμαν να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.
  • Και τελευταίο τον Πάκμαν, να τρέχει σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο με ηλεκτρονική μουσική, καταπίνοντας χαπάκια αγνώστου προελεύσεως.

Με όλο αυτό το παιδικό μορφωτικό back-ground, περιμένει κανείς κάποια προκοπή κατά την ενηλικίωση;

Πηγή: Prionokordela

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γνώριζαν οι υπεύθυνοι του Skype για τη διαρροή των διευθύνσεων IP!

Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε ότι υπάρχει στην πλατφόρμα του Skype ένα αρκετά σοβαρό κενό ασφαλείας, το οποίο επιτρέπει στους απανταχού επιτήδειους να δουν τις διευθύνσεις IP των χρηστών. Το σίριαλ με το "μαρτυριάρικο" bug, όμως, έχει και συνέχεια.

Οι ερευνητές που εντόπισαν το κενό αποκαλύπτουν τώρα ότι το Skype γνώριζε από το Νοέμβριο του 2010 για αυτό το ζήτημα. Ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και οι διευθύνσεις IP εξακολουθούν να βρίσκονται στο έλεος των αδιάκριτων.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το Skype δεν έχει κάνει κάτι για να εξαλείψει το συγκεκριμένο bug επειδή βρίσκεται πολύ βαθιά στον κώδικα της πλατφόρμας. Με άλλα λόγια, ενδέχεται να απαιτείται πολύς προγραμματισμός από την αρχή για να κλείσει η συγκεκριμένη "τρύπα" χωρίς να επηρεαστεί κατά τα λοιπά η λειτουργία της υπηρεσίας. Ίσως, όμως, να μην υπάρχει και άλλη επιλογή. Είναι βέβαιο ότι χιλιάδες χρήστες του Skype είναι αυτή τη στιγμή εξοργισμένοι με την αποκάλυψη του γεωγραφικού τους στίγματος.
Πηγή: e-PC Mag GR

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μια νέα τεχνολογία που αφήνει υποσχέσεις για πολύ ταχύτερο ασύρματο δίκτυο

Ιάπωνες επιστήμονες δημοσίευσαν πρόσφατα τα ευρήματα έρευνας, από την οποία προκύπτει ότι είναι ρεαλιστικά υλοποιήσιμη η δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου μικρής εμβέλειας στη μπάντα των terahertz, με ταχύτητες πολύ υψηλότερες από το σημερινό Wi-Fi.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με τη λεγόμενη μπάντα T-ray. Πρόκειται για ένα πεδίο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ανάμεσα στα 300 GHz και τα 3 THz (ανάμεσα στο φούρνο μικροκυμάτων και το υπό-υπέρυθρο φάσμα), μια περιοχή που δε χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή και θα μπορούσε να φιλοξενήσει ασύρματες επικοινωνίες επόμενης γενιάς. Μέχρι σήμερα, το κόστος του εξοπλισμού και η κατανάλωση ενέργειας για τη χρήση αυτής της περιοχής ήταν απαγορευτικά, όμως οι Ιάπωνες ισχυρίζονται ότι βρήκαν τρόπο να την αξιοποιήσουν με λογικό κόστος.

Οι δοκιμές των επιστημόνων έγιναν σε συχνότητες έως 542 GHz, με την ταχύτητα να αγγίζει τα 3 gigabits ανά δευτερόλεπτο. Με άλλα λόγια, μιλάμε για ταχύτητα 20 υψηλότερη σε σύγκριση με ένα γρήγορο Wi-Fi δίκτυο.

Το μεγάλο αρνητικό της επικοινωνίας σε αυτό το φάσμα είναι η περιορισμένη εμβέλεια. Η ακτίνα δράσης υπολογίζεται στα 10 μέτρα περίπου, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι αυτά τα κύματα μπορούν να αγνοήσουν πολλά εμπόδια, καθώς διαπερνούν την ύλη όπως οι ακτίνες Χ.

Δε μιλάμε, βέβαια, για εμπορική αξιοποίηση μέσα στο επόμενο διάστημα. Οι Ιάπωνες απλά απέδειξαν ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρόπο ρεαλιστικό.

Πηγή: e-PC Mag Gr

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Γιώργος Ζερβάκης - Εγώ κερά μου υποχωρώ...



Εγώ κερά μου υποχωρώ
Και στο θεό σ΄αφήνω
Απού τονε λένε δίκαιο
Να τον εϊδώ και κείνο

Είδα στη στράτα το θεό
Και του πα γεια σου ξένε
Και μου πε εγώ είμαι ο κύρης σου
Γιε μου δυστυχισμένε

Εσύ Χριστέ μου το 'βαλες
Τρεις μέρες το στεφάνι
Για σκέψου εμένα μια ζωή
Ίντα πληγές μου κάνει

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αθώος ο Σωκράτης!

2.500 χρόνια μετά το θάνατό του - Οι δικαστές ισοψήφισαν

Αθώος κρίθηκε ο Αθηναίος φιλόσοφος στην αναπαράσταση της δίκης του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, 25 αιώνες μετά την καταδίκη του σε θάνατο.

Διακεκριμένοι ανώτατοι δικαστές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ισοψήφισαν στην απόφασή τους, με ψήφους πέντε υπέρ και πέντε κατά της καταδίκης του Σωκράτη και ως εκ τούτου δεν καταδίκασαν τον Σωκράτη.

Υπέρ του Αθηναίου φιλοσόφου ήταν το κοινό που ψήφισε με 584 ψήφους υπέρ της αθώωσής του έναντι 282 που ψήφισαν την ενοχή του.

Κατήγοροι και συνήγοροι του Σωκράτη εξέθεσαν στο δικαστήριο τις απόψεις τους, σκιαγραφώντας και το γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής, το οποίο στιγματίστηκε από την επιβολή της τυραννίας των Τριάκοντα το 404 π.Χ. Ο Σωκράτης κατηγορήθηκε ότι γνώριζε προσωπικά ορισμένους από τους τυράννους και διατέλεσε δάσκαλός τους.

Το 399 π.Χ. ο Σωκράτης αντιμετώπισε στην Αθήνα τις κατηγορίες της διαφθοράς των νέων και της ασέβειας προς τους θεούς. Δικάστηκε από το Δικαστήριο της Ηλιαίας το οποίο απαρτιζόταν από 500 Αθηναίους πολίτες.

Πηγή: LIFO