Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η ιστορία της Amanda Todd...

Η Ιστορία της Amanda Todd είναι μια τραγική, αληθινή ιστορία ενός γλυκύτατου κοριτσιού που πάνω στην τρέλα και την επανάσταση της εφηβείας γνώρισε την πιο σκληρή πραγματικότητα, το σκληρό πρόσωπο της ζωής μέσα από τα απαξιωτικά βλέμματα και τα σκληρά λόγια των άλλων, των φίλων, των συμμαθητών ακόμη κι αγνώστων εξ'αιτίας της κακής χρήσης του διαδικτύου.

Στο παρακάτω βιντεάκι απεικονίζεται η ιστορία της Amanda Todd γυρισμένο από την ίδια. Μια ιστορία πάλης, εκφοβισμού, αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμού.



Η Amanda Todd αυτοκτόνησε στις 10 Οκτωβρίου του 2012 στο σπίτι της κοντά στο Λιμάνι Coquitlam, στη Βρετανική Columbia του Καναδά. Πριν από το θάνατό της, η Todd έστειλε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο χρησιμοποιούσε μια σειρά από κάρτες για να περιγράψει την δική της εμπειρία εκβιασμού, εκφοβισμού και σωματικής κακοποίησης.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Άντον Τσέχοφ: Ο θείος Βάνιας

Θείος Βάνιας: το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ. Ένα έργο βαθιά ποιητικό, τρυφερό και ανθρώπινο, όπου η ζωή σχοινοβατεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία.

Ο συνταξιούχος καθηγητής Σερεμπριακώφ και η νεαρή γυναίκα του Ελένα καταφτάνουν στο απομακρυσμένο υποστατικό τους στη ρωσική επαρχία, το οποίο συντηρούν η Σόνια – κόρη του καθηγητή από τον πρώτο του γάμο – και ο θείος της, Βάνιας. Η παρουσία τους αναστατώνει τη ζωή των ανθρώπων του κτήματος, διαταράσσει τις ισορροπίες και φέρνει στην επιφάνεια χαμένα όνειρα και ανεκπλήρωτους πόθους. Η φθορά της καθημερινότητας, η πλήξη, τα λάθη, οι δικαιολογίες, ένας υποδόριος ερωτισμός και μια σχεδόν σουρεαλιστική αντιμετώπιση της πραγματικότητας χαρακτηρίζουν τη ζωή των ηρώων, που βλέπουν τον κόσμο γύρω τους να αλλάζει αναπόφευκτα.

«Τα άγια των αγίων μου είναι το ανθρώπινο σώμα, η υγεία, το μυαλό, το ταλέντο, η έμπνευση, η αγάπη, και η πιο απόλυτη ελευθερία, ελευθερία από τη βία και το ψέμα, όπου κι αν εκφράζονται τα δύο τελευταία»