Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Το ΑΠΟΕΛ τους δείχνει τον δρόμο!

Ο Γιώργος Χελάκης μέσω του sday.gr αποθεώνει το ΑΠΟΕΛ μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!


Προκρίθηκε αήττητος. Προκρίθηκε μια αγωνιστική πριν τελειώσει η διαδικασία των ομίλων.

Προκρίθηκε απέναντι σε τρεις ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι πρόκριση. Αυτός είναι ο Αθλητικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας. Αυτός είναι ο ΑΠΟΕΛ. Και να θυμούνται όσοι έχουν το συνήθειο να μεμψιμοιρούν και να γκρινιάζουν: Ο ΑΠΟΕΛ ναι, ξέρει να παίζει αποτελεσματική άμυνα αλλά αυτό δεν φτάνει για να παίρνεις προκρίσεις. Πρέπει να ξέρεις κι από επίθεση.

Το συγκρότημα του πολυτάλαντου κι ίσως αδικημένου Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει να παίζει επιθετικά. Τα "τρίγωνα" Πίντο - Μαντούκα - Μοράις που έφερναν απελευθερωμένο τον δεινό σκόρερ Αϊλτον μέσα στη μεγάλη περιοχή θαυμάστηκαν από εχθρούς και φίλους του ΑΠΟΕΛ. Ωραίο ποδόσφαιρο με κυκλοφορία της μπάλας και πλήρη αξιοποίηση των άκρων.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα του προπονητή. Απλώνει τα πόδια της μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

Επιτίθεται με σύνεση χωρίς να αφήνει εκτεθειμένη την άμυνα του. Χάνει τον Χρήστο Κόντη κι έρχεται ο Μαρσέλο Ολιβέιρα να καλύψει επάξια το κενό. Τραυματίζεται ο Διονύσης Χιώτης και κατεβάζει τα ρολά ο Ούρκο Πάρντο.

Μεγάλη βραδιά για τους γαλαζοκίτρινους και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Μεγάλη βραδιά για τον ακούραστο και μετρημένο εργάτη των πάγκων Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Προσέξτε. Το ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα με μπάτζετ οκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Με την πρόκριση και τα ματς στους ομίλους βάζει στο ταμείο τους δεκατέσσερα εκατομμύρια και τώρα υπολογίζει σε τρία με τέσσερα ακόμα.

Κερδοφόρα επιχείρηση δηλαδή. Ομάδα μοντέλο το παράδειγμα της οποίας οφείλουν να μελετήσουν οι ΠΑΕ.

Ο Γιοβάνοβιτς έφτιαξε ομάδα Τσάμπιος Λιγκ μ' αυτούς που κατά καιρούς περίσσεψαν από Ολυμπιακό (Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Πάρντο) από ΑΕΚ (Χιώτης, Μαντούκα, Γιάχιτς) από Παναθηναϊκό (Χαραλαμπίδης) από Ατρόμητο (Ολιβέιρα). Ναι, γίνεται να φτιάξεις σπουδαία ομάδα με λίγα λεφτά.

Χρειάζεται να έχεις υπομονή, προγραμματισμό και προπονητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς... 

Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου