Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μηχανικοί της Google γνώριζαν ότι υπέκλεπταν προσωπικά δεδομένα

Ο μηχανικός της Google που έγραψε το πρόγραμμα συλλογής προσωπικών δεδομένων από τα wi-fi δίκτυα που βρίσκονταν στην πορεία του αυτοκινήτου της εταιρείας που φωτογράφιζε για το "Street View" και τουλάχιστον ακόμη 2 συνάδελφοί του γνώριζαν ότι υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα χρηστών.
Αυτό προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία τιμωρήθηκε με ένα πρόστιμο μόλις 25.000 δολαρίων, αφού κρίθηκε πως δεν έχει παραβιάσει το νόμο και την ευθύνη έχουν οι μηχανικοί της.

Η Google δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία περιγράφεται πως ένας μηχανικός της δημιούργησε το πρόγραμμα που συνέλλεγε προσωπικά δεδομένα από ξεκλείδωτα wi-fi δίκτυα χρηστών, καταγράφοντας μεταξύ άλλων emails και ιστορικό πλοήγησης από τους browsers. Η συλλογή των στοιχείων πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ του 2008 και 2010.

Η εταιρεία επί της ουσίας ρίχνει το φταίξιμο στους τεχνικούς της, δηλώνει αθώα, αντίθετη με μερικούς χαρακτηρισμούς που υπάρχουν στην  ομοσπονδιακή έρευνα και ευχαριστημένη που αθωώθηκε.
"Αν και διαφωνούμε με μερικές αναφορές της έρευνας συμφωνούμε με το συμπέρασμα πως είμαστε αθώοι και δεν παραβιάσαμε τον νόμο", δήλωσαν σχετικά.

Τώρα η εταιρεία θέλει "να αφήσει πίσω το συμβάν"...

Κι εμείς στη θέση της το ίδιο θα θέλαμε, εάν μετά από ένα τόσο μεγάλο ατόπημα τη βγάζαμε τόσο φτηνά, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Πηγή: e-PC Mag GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου