Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επιβάλλεται εξοικονόμηση τώρα!

Είναι βαρύ το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και τραυματίες λόγω των τραγικών γεγονότων στη ναυτική βάση στο Ζύγι.

Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ακόμη ένα σοβαρότατο πρόβλημα με την παραγωγή ηλεκτρισμού αφού οι δύο εγκαταστάσεις σε Βασιλικό και Μονή έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Η παραγωγή ηλεκτρισμού από τη Δεκέλεια δεν αρκεί φυσικά για την ηλεκτροδότηση όλης της Κύπρου και γι αυτό το λόγο γίνονται και περικοπές σε ορισμένες περιοχές αλλά και σε μονάδες αφαλάτωσης οπόταν πρέπει να προσέξουμε και την κατανάλωση νερού. 

Να μην ξεχνούμε ότι η μέγιστη ζήτηση ηλεκτρισμού συμβαίνει το μεσημέρι των καλοκαιρινών μηνών λόγω των κλιματιστικών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι μας να μειώσουμε δραστικά από τώρα και για τις επόμενες εβδομάδες τη κατανάλωση ηλεκτρισμού για να μπορέσει η χώρα να λειτουργήσει.

1) Σβήστε το φωτισμό και αξιοποιήστε όσο πιο πολύ γίνεται το φυσικό φωτισμό από τα παράθυρα και ανοίγματα του κτηρίου.
2) Δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν όλα τα κλιματιστικά. Κρατείστε σε λειτουργία μόνο τον ελάχιστο αριθμό και ρυθμίστε τα σε 23 ή 24 βαθμούς κελσίου για ελάχιστη κατανάλωση.
3) Τα βράδια ανοίξτε τα παράθυρα και πόρτες για να μειωθεί η θερμοκρασία του κτηρίου, ούτως ώστε η επόμενη μέρα να βρει το κτήριο όσο πιο κρύο γίνεται.
4) Πλυντήρια πιάτων και ρούχων θα πρέπει να μπαίνουν σε λειτουργία όσο πιο αργά το βράδυ γίνεται ή και πολύ γρήγορα το πρωί.
5) Μην αφήνετε καμιά συσκευή στην αναμονή (standby) γιατί η κατανάλωση ενέργειας τους αθροιστικά είναι πολύ μεγάλη.
[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου