Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Με ακαθάριστο μισθό 619 ευρώ αρχίζουν οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί έδωσε από το βήμα της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της ΠΟΕΔ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς.

Αρχίζοντας την ομιλία του είπε ότι η Ελλάδα περνά τη χειρότερη οικονομική από το 1929 και ότι στο μάτι του κυκλώνα είναι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δέχονται την πιο βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν ποτέ.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι η Ελλάδα ζει με το χειρότερο προϋπολογισμό και από εκείνο της δικτατορίας. «Οι μισθοί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μειώνονται διαρκώς και κανείς δεν ξέρει που είναι ο πάτος» πρόσθεσε.

619 ο νεοδιοριζόμενος

Συγκλονιστικά ήταν τα στοιχεία για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών.

«Ο ακαθάριστος μισθός ενός νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού είναι σήμερα 619 ευρώ. Για να φθάσει τα 1000 ευρώ, θα χρειαστούν 12 χρόνια ενώ σε 30 χρόνια, ο μισθός του θ’ …αυξηθεί στα 1410 ευρώ.

Μαζί με όλα αυτά κόπηκαν όλες οι παροχές και τα επιδόματα. Υπάρχει μια οργανωμένη κατάσταση για μείωση των συντάξεων. Κανείς δεν κοιτάζει την φοροδιαφυγή, όλοι κοιτάζουν το εύκολο. Γι’ αυτό δεν γνωρίζουμε που είναι ο πάτος. Γι’ αυτό μας πονάει».

Υπάρχουν όμως και άλλες επιπτώσεις: «Σε κάποια σχολεία, φοβούμαστε ότι δεν θα υπάρχει θέρμανση το χειμώνα. Βιβλία δεν έχουμε και περνάμε με τις φωτοτυπίες. Υπολογίζουμε ότι θα έλθουν με τον Άη Βασίλη».

Καταλήγοντας τόνισε «Εμείς πετάξαμε τις κομματικές ταυτότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου