Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ubuntu 11.10

Η νέα έκδοση της δημοφιλούς έκδοσης Ubuntu 11.10, είναι διαθέσιμη από τις 13 Οκτωβρίου 2011 για λήψη. Όπως πάντα, το Ubuntu είναι ΕΛΛΑΚ και θεωρείται η πιο δημοφιλής διανομή Linux στον κόσμο.

Ως έργο, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευχρηστία και ευκολία χρήσης και στοχεύει σε απλούς χρήστες Η/Υ αλλά και σε πιο έμπειρους. Είναι ένα ιδιαίτερα ενεργό έργο με το οποίο ασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο.

Ως λειτουργικό σύστημα, παρουσιάζει μικρές διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα γνωστά και συνήθη. Για έναν νέο χρήστη, ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής είναι πολύ μικρός και συνήθως έχει να κάνει με τις εφαρμογές παρά με το ίδιο το σύστημα. Η εγκατάσταση/απεγκατάσταση εφαρμογών γίνεται με πολύ εύκολο τρόπο, δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις, ενώ διαθέτει όλους τους αυτοματισμούς ενός σύγχρονου λειτουργικού συστήματος.
Στην τελευταία του έκδοση, το Ubuntu 11.10, περιλαμβάνει αισθητικές αλλαγές, βελτιωμένους μηχανισμούς εύρεσης αρχείων και εφαρμογών, εργαλεία παραγωγικότητας και υποστήριξη του υλικού (hardware) των τελευταίων μοντέλων Η/Υ. Τα βασικά του χαρακτηριστικά συνοψίζονται στην παρακάτω σελίδα: http://www.ubuntu.com/ubuntu/whats-new.

Όπως ισχύει για όλες τις τελευταίες εκδόσεις του Ubuntu, υπάρχει δυνατότητα δοκιμής του συστήματος (live cd/usb stick), χωρίς να απαιτείται η εγκατάστασή του σε έναν Η/Υ.
Οι αλλαγές και βελτιώσεις του συνοψίζονται σε σχετικό βίντεο (στα Αγγλικά). Για τη λήψη του Ubuntu 11.10 και περισσότερες πληροφορίες δείτε τον επίσημο δικτυακό του τόπο: http://www.ubuntu.com

Πηγή: ΕΛ/ΛΑΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου